Hokkaido-suppe med linser

Original opskrift: Månebarnet

Ingredienser:

  • 1 hokkaidogræskar i grove tern (cirka 1kg når det er i tern)
  • 1-3 store fed hvidløg i tynde skiver
  • 100g røde linser
  • 20g kokosolie (smagsneutral)
  • 1 tsk karrypulver (evt. rød karrypasta)
  • 1 tsk baslamicoeddike
  • 1 “brik” flydende boullion (eller en terning, hvis terning, put i når vandet kommer i gryden)
  • 5dl vand
  • 1dl sojafløde

Fremgangsmåde:

  1. Smelt kokosolie i en gryde og “brænd” karrypulveret af.
  2. Smid hvidløgene i og steg med et øjeblik.
  3. Put græskar, linser og vand i gryden.
  4. Kog i cirka 30 minutter eller til græskareternene er møre, rør rundt hver 10. minut.
  5. Blend med stavblender.
  6. Hæld sojafløde, boullion og balsamicoeddike i. Smag til med salt/peber.
Næringshold per 100g:

Energi: 58 kcal
Kulhydrat: 6.4 g
Fedt: 2.7 g
Protein: 1.9 g

Last modified: Fri Oct 27 20:56:00 2023